مفهوم شهرشناسی در زیست‌بوم علمی پژوهشی کشور

خانواده بزرگ رسانه ای ایران دربرگیرنده رسانه های فراوانی است. از این منظر-یعنی تعداد رسانه های دارای مجوز و بدون مجوز، کشورمان در دنیا به نوعی رکورددار است.

به گزارش راه نو آنلاین، نشریات متعددی که طی سال های اخیر موفق به دریافت مجوز شده اند اما عمدتا رویکردشان، کپی محوری و به عبارتی «دست در جیب دیگران کردن» است.
نشریاتی که با محتوای رسانه های «تولید محتوامحور» پُر می شوند و احتمالا که نه، حتما به امید یارانه ها و آگهی های دولتی روزگار می گذرانند بدون آن که آورده ای نصیب جامعه کنند.
فصلنامه «پژوهشهای فضا و مکان در شهر» موضوع مهم، ویژه و خاص معرفی مفهوم «شهرشناسی» و بازسازی حوزه «مطالعات شهری» در زیست‌بوم علمی پژوهشی کشور را هدف قرار داده و تلاش می کند برای اجتناب از آشفتگی‌های نظری و روش‌شناختی از میان موضوعات بی‌شمار بر حوزه موضوعی «مطالعات فضاهای شهری انسان‌محور» متمرکز باشد.
فصلنامه «پژوهشهای فضا و مکان در شهر» یک فصلنامه علمی با دسترسی آزاد است که به صورت الکترونیکی و چاپی با همکاری انجمن سنجش از دور و GIS ایران منتشر می شود.
هدف این فصلنامه دستیابی به دستاوردهای جدید در زمینه‌ مطالعات فضاهای شهری با تاکید بر فضاهای شهری انسان‌محور است.
فصلنامه «پژوهشهای فضا و مکان در شهر» مشوّق مطالعاتی است که از مرزهای سنتی رشته‌ای فراتر می‌روند تا به شناخت جامعی از «مسائل و چالش‌های عمومی» این فضاها برسند و «رویکردها و روش‌های نوین» مطالعه این حوزه‌ها را معرفی کنند.
برخی از اهداف مهم این فصلنامه فراهم کردن بستری برای مطالعه فضای شهری با رویکرد میان رشته‌ای،افزایش قدرت و تنوع حوزه مطالعات شهری با انتشار مقالات پژوهشی با کیفیت بالا و تعامل با جامعه علمی-پژوهشی جهانی،تقویت مبانی نظری و روش‌شناختی حوزه مطالعات شهری در موضوع فضاهای شهری انسان‌محور و تشویق مطالعاتی که به چالش‌ها و فرصت‌های منحصر به فرد پیش‌روی فضاهای شهری انسان‌محور می‌پردازند عنوان شده است.

صاحب امتیاز فصلنامه «پژوهشهای فضا و مکان در شهر» جهاد دانشگاهی و مدیر مسئول آن دکتر مهدی ژیانپور دانش‌آموخته‌ دکتری جامعه‌شناسی با گرایش توسعه‌ اقتصادی از دانشگاه اصفهان است.