نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش راه نوآنلاین، «قیمت گوشت در بازار به بیش از ۷۰۰ هزار تومان در کیلو رسیده است». رئیس اتحادیه دام سبک کشور میگوید افرادی که بازار گوشت را اداره میکنند، خودشان قیمت را بالا میبرند تا واردات گوشت را توجیه کنند و از این تجارت بهره ببرند. افشین دادرس گفت که قيمت گوسفند زنده بسیار کاهش پیدا کرده، ولی گوشت بهطور غیرطبیعی گران شده است، چطور میشود؟
علیرضا پیمان پاک، قائم مقام وقت وزارت جهاد کشاورزی گفته بود که ۱۴۰ هزار تن گوشت وارد کشور شده که نسبت به سال گذشته ۴۰ هزار تن بیشتر شده است.برای واردات این میزان گوشت با ارز ۲۸۵۰۰ تومان حدود ۴هزار میلیارد تومان پرداخت شده است.
بر اساس گزارش اتحادیههای تولیدکننده واردات گوشت در شش ماه نخست امسال نسبت به مشابه سال گذشته ۴ برابر شده و از ۳۲ هزار تن به ۱۲۶ هزار تن افزایش یافته است.
رئیس شورای تامین کنندگان دام منصور پوریان گفته است که ۵ میلیون راس دام سبک قابل کشتار و آماده عرضه در بازار است. با میانگین هر دام ۲۰ کیلوگرم لاشه ۱۰۰ هزار تن میشود که نیاز وارداتی کشور در بدبینانهترین حالت است.
گزارش میدانی ITPnews از بازار تهران حاکی است که قيمت دام زنده سبک در تهران بین ۲۸۰ تا۳۱۰ هزار تومان و گوساله بین ۱۸۰ تا ۱۹۰ هزار تومان است که بر اساس فرمول قدیمی «قیمت گوشت دو برابر دام زنده» نباید قیمت گوشت گوسفندی از ۶۲۰ هزار تومان و گوساله از ۳۸۰ هزار تومان بیشتر باشد.
تفاوت نرخ ارز ۲۸۵۰۰ تومانی و واردات گوشت با نرخ آزاد بازار(۷۰ هزار تومان) واردات را سودآور کرده و بهانهتراشی به واردات گوشت و حتی حوزههای دیگر مانند برنج بیشتر میشود.
کارشناس کشاورزی امید دیلمان میگوید که حذف نرخ ارز ترجیحی باعث بالا رفتن شدید قیمت گوشت میشود، دلار داخل متاثر از سیاست خارجه و روابط بینالملل مرتب در نوسان است که مبنای تنش قیمتی در محصولات وارداتی خواهد شد.
در مقابل، کارشناس بازرگانی جلال نیاری معتقد است که فساد و رانت حاصل تفاوت نرخ ارز در سالهای گذشته و حال بوده و به تجربه قیمت بازار را حداقل در گوشت کنترل نکرده است، واقعیت این است که فساد و رانت اثر مثبت تامین را خنثی میکند.
کارشناسان معتقدند که در کنار تبیین سیاست درست ارزی، دولت باید افزایش تولید گوشت در داخل که تنها ۱۰۰ هزار تن با خودکفایی فاصله دارد راه را برای همیشه بر و ارداتچیها ببندد.