افشاگری انسیه خزعلی از اجرای گشت ارشاد در دولت سیزدهم/ ما را به جلسات حجاب وزارت کشور دعوت نمی‌کردند ، بیشتر آقایان برای خانم‌ها تصمیم می‌گرفتند

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور در دولت سیزدهم: معمولا کارگروه مربوطه هیچ عضو خانمی هم نداشت. در آن‌جا ما چند بار هم اعتراض کردیم و شنیدم یکی دو بار در این جلسات، دست آخر خانم‌ها را هم دعوت کردند. 

به گزارش راه نو آنلاین، در روزهای پایانی دولت سیزدهم همچنان موضوع گشت ارشاد و حجاب از این دولت مورد پرسش قرار می‌گیرد، از زنجیززنی دختران بدون حجاب در هیات عزاداری حسینی گرفته تا موضوع حجاب‌بان‌ها در متروی تهران. انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رییس‌جمهور در دولت سیزدهم معتقد است اگر در اصل نه اما در نوع برخورد با زنان بدون حجاب دولت‌ها مختلف می‌توانند تفاوت داشته باشند، لذا این‌که چه کسی وزیر کشور باشد موثر است.

او در گفت‌وگو با دیده‌بان ایران به سوالاتی از این دست پاسخ داده است که بخشی از آن در ادامه آمده است.

افشاگری انسیه خزعلی از اجرای گشت ارشاد در دولت سیزدهم/  ما را به جلسات حجاب وزارت کشور دعوت نمی‌کردند ، بیشتر آقایان برای خانم‌ها تصمیم می‌گرفتند

سوال – اخیرا فیلمی در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی پر بازدید شده که عده‌ای از دختران بدون حجاب زنجیززنی می‌کنند، نظرتان چیست؟

ظاهرا طبق نقشه و برنامه بود، باید در هر محیطی حرمت آنجا را نگه داشت، هنجار باید در محیطهای مختلف حفظ شود.

سوال- خیلی‌ها اعتقاد دارند نوع برخورد گشت ارشاد با مساله حجاب و بی‌حجابی، بستگی به دولتی دارد که رأس کار هست؛ یعنی مثلا در دولت آقای خاتمی به یک شیوه برخورد می‌شود و در دولت آقای احمدی‌نژاد به شیوه‌ای دیگر؛ شما به این مساله اعتقاد دارید؟ 

به هر حال موثر است. چون وزیر کشور و زیرمجموعه‌اش هستند که می‌توانند درباره نوع روش‌ها تصمیم‌گیری کنند. یعنی سلوکی را که زیرمجموعه می‌تواند در این زمینه داشته باشد، با دستور وزیر کشور مشخص می‌شود. 

سوال- یعنی با دستور وزیر کشور در هر دولتی، نوع برخورد متفاوت می‌شود؟ 

به هر حال موثر است چه کسی وزیر کشور باشد، ممکن است در کل مساله تاثیرگذار نباشد، ولی در نوع برخورد موثر است. 

سوال – یکی از مسائلی که در دولت سیزدهم مطرح بود، بحث حجاب‌بان در متروها بود. وزیر محترم کشور همیشه اذعان می‌داشت که ما حجاب‌بان نداریم، ولی ما بعضا مشاهده کرده‌ایم که تعداد زیادی از خانم‌ها در مترو تذکر حجاب می‌دهند، آیا چنین چیزی وجود دارد یا نه؟ 

تا جایی که من می‌دانم، به ما گفتند نیروهای مردمی هستند که چنین برنامه‌هایی را اداره می‌کنند. خیلی از نیروهای مردمی در بخش‌های مختلف، در پارک‌ها و در محیط‌های مختلف هستند. 

سوال – پس چرا نوع پوشش آن‌ها یکسان است و آدم احساس می‌کند که هماهنگ‌شده هستند؟ 

این را باید از وزارت کشور بپرسید. البته ما را در جلسات حجاب وزارت کشور دعوتمان هم نمی‌کردند و بیشتر آقایان برای خانم‌ها تصمیم می‌گرفتند و معمولا کارگروه مربوطه هیچ عضو خانمی هم نداشت. در آن‌جا ما چند بار هم اعتراض کردیم و شنیدم یکی دو بار در این جلسات، دست آخر خانم‌ها را هم دعوت کردند. 

سوال – آیا خانم‌هایی که در مترو تذکر حجاب می‌دهند، می‌توانند مانع ورود خانم‌های بدحجاب و بی‌حجاب به متروها شوند؟ 

احتمالا می‌توانند و لابد مجوز دارند که این کار را انجام می‌دهند. بله احتمالا مجوز گرفته‌اند.

سوال – شما یک جمله دارید که گفتید برابری ظلم به زنان است، نظرتان در این باره چیست؟

ما به عدالت معتقد هستیم، به دلیل شرایط ویژه‌ای که زنانا دارند، هم از نظر جسمی و هم از نظر مسئولیت‌های متنوعی که دارند برابری می‌تواند ظلم باشد، این برابری یک بار بیشتر روی دوش زنان و تحمیل مردگونه بودن به زنان است.